Tuesday, 6 September 2011

My Life....:)

Salam and Hai Guys....haha..Hem....so,setelah sekian lama...baru Hafiz dapat melahirkan Si DREAMER ni...dah lama dah Hafiz nak buat benda ni.tapi x kesampaian lah katakan..so...This is going to be my first post...First thing first...My name is Mohamad Shazwan Bin Mohd Nazri.Born on 17.6.1993...rasanya horoscop Gemini kot..Next..kalau Hafiz lahir 1993..maksudnya sekarang umur Hafiz 18 tahun..,lepas tu,Hafiz dilahirkan dekat Sabah...atas katil kat dalam Hospital Queen Elizabeth...hahah...Queen punya hospital tu...haha..Nolah...maybe a long time ago...Ratu Elizabeth ni datang Sabah kot...Ohh ya...Walaupun nama betul Hafiz Mohamad Shazwan...tapi most of my BUDDIES call my other names..banyak jugalah nama yang diberikan oleh dorang semua
                                                                                                                                                        .MACAM -MACAM ADA...Hafiz,Wan,Shaz,SARS,Bilal,Bakhil,Lumpis,Bantal,Pillow,Belon,Agak-Agak..Adoyai...setiap nama ni...masing2 ada cerita disebaliknya...Tapi..Hafiz x kisah..Asalkan orang kenal Hafiz...cukup memadai...
Orang cakap..yang penting Bahagia...kan..kan..kan....ok...Dulu Hafiz Sekolah Kat Smk Datuk Peter Mojuntin,Penampang,Sabah.. hahah...bukan nak banggalah...Tapi...Bangga jugalah skit...Sekolah Hafiz ni,One of the most beautiful school in MAlAYSIA..cewah...terbaik dari ladang...hem....Dari sekolah nilah yang banyak mengubah cara hidup Hafiz,senag cite..memang berubahlah hidup Hafiz kat sini...hahha...tapi pasal tu...hari lain Hafiz kongsi...
Lepas Hafiz habis SPM...Hafiz aplikasikan pengalaman Hafiz masa sekolah dulu..jadi...senang skit hidup ni...cewah..PENGALAMAN ITU............hem....nantilah Hafiz kongsi....orait????...k..lepas SPM,Hafiz dapat tawaran masuk kat KOLEJ MATRIKULASI LABUAN..hem...sekali ngan Buddies kat sekolah dulu...First nak ambil...tapi datang pla satu tawaran yang membuatkan Hafiz berfikir macam si Eienstien....hahah...betul ka ejaan tu...???Pandai-pandailah korang...hem...dapat tawaran masuk KOLEJ MARA KUALA NERANG KEDAH ...dapat tawaran buat FOUNDATION ENGINEERING..hem...jadi Hafiz buat Table Talk ngan family...".DEPA HABAK KAT CEK."...ambil engineering...Hem...bila dorang cakap begitu...rasa takut pun ada..cemas..gusar...runsing...segala bendalah difikirkan..Hafiz cuma takut kalau tidak dapat perform masa foundation...
So....fikir punya fikir...Hafiz kena cuba...Jadi Hafiz ambillah peluang ni...bukan senang nak dapat tawaran nie kan...SO..Finally..Hafiz kat kedah..Sedang Melalui Proses PHD(PERMANENT HEAD DAMAGE)....tak kisah lah...yang penting dapat study....hemm...:)


So...Hafiz rasa setakat ni sahaja intro2 ni...hahah.
nanti..Hafiz akan kongsi tentang satu peluang yang mengubah HIDUP Hafiz...dan satu perkataan yang dikeluarkan oleh seorang insan yang menyedarkankan Hafiz Tentang HIDUP ini..k...kalau buruk intro...sory2 eh...baru belajar..


ASSALAMUALAIKUM...THANK:)







1 comment:

  1. sa kenal org ney taw :P haha.. welcome to the club bro ! :) hehe

    ReplyDelete